Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hjerte på græs


Beskrivelse


Niendeklassespigen Julie skal bo hos sin far i Vallekilde, mens hendes mor er i New York. Hun falder hurtigt for den charmerende ballademager Kenni, men forelskelse er ikke altid lige let.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2010

af

af

Pia Boisen Michelsen

d. 8. feb. 2010

Ny roman i Hjerteserien for piger fra 13 år, om familie, venner, forelskelse, "den første gang" og om at flytte fra en storby til en lille by.

Julie går i 9. klasse, da hun flytter fra hovedstadsområdet til Vallekilde ved Holbæk, for at bo hos sin far, mens hendes mor er i New York. Hun gør sig umage for at passe ind, men kommer i konflikt med klassekammeraten Vanja, da den lækre fyr Kenni begynder at flirte med begge piger. Samtidig kommer Julie på sporet af en sørgelig familiehemmelighed. Fin og velskrevet ungdomsroman, der passer udmærket ind i resten af Hjerteserien. Det er underholdende læsning at følge Julies nye hverdag og alle de store skal/skal ikke spørgsmål omkring miljøskiftet fra by til land, fra mor til far og hele processen omkring den første forelskelse og sex. Forfatteren har udgivet en del letlæsningsbøger, hesteserien om Sara samt Facebook romanen Er I der?.

Bogen udmærker sig ved både at appellere til fans af klassiske ungdomsbøger og til læsere af de mere kommercielle ungdomsbøger, da historien fænger med det samme og er lettilgængelig i både sprog og tematik. De ældste Heartland-læsere vil evt. også synes om denne bog, selvom hestetemaet er begrænset.

Velskrevet ungdomsbog, der tematisk placerer sig i den mere ukomplicerede ende af Hjerteserien. Fængende teenagehistorie om miljøskift, familiehemmeligheder og "den første gang".


Berlingske tidende

d. 19. mar. 2010

af

af

Mai Misfeldt

d. 19. mar. 2010


Weekendavisen

d. 26. feb. 2010

af

af

Damian Arguimbau

d. 26. feb. 2010