Bøger / faglitteratur

Hofnarren får ordet - demokratisk diagnose og kur : åndeligt testamente med essays om livet og demokratiet


Beskrivelse


50 personlige essays om historiske, eksistentielle, filosofiske og politiske temaer af betydning for livet og demokratiet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juni 2019

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 3. juni 2019

Personlige essays der diskuterer demokrati, dannelse, filosofi og hverdagslivets fortrædeligheder for det tænksomme menneske.

Bogen er en samling af essays, dagbogsnotater samt blogindlæg fra Steen Ole Hedelund Jørgensens hånd på bloggen OM der findes på forlaget Forum Humanums hjemmeside. Her skriver forfatteren om forskellige emner, bl.a. angst, demokrati og fodbold - ofte med udgangspunkt i en personlig oplevelse eller i emner fra den offentlige debat. Bogen indeholder forkortede uddrag af sangtekster, digte, taler m.m. Bagerst i bogen findes en litteraturliste for samtlige af forfatterens fire værker i serien "På sporet af".

Forfatteren har med denne bog samlet en række personlige refleksioner over livets store spørgsmål, filosofi, kultur og mennesket i samfundet. Blogformatet som teksterne primært er skrevet til, giver netop rum til denne type tekster, der har det personlige som udgangspunkt og ikke kræver flere vinkler på et emne. Den noget ensidige fremstilling af sandheden vil ikke være alles kop te, men bogen åbner for diskussioner og videre læsning.

Der er skrevet tre bøger i samme serie, første bog er Det gode liv i den sjette menighed.