Bøger / faglitteratur / vejledninger

Hold op med at sabotere din karriere! : få succes på trods af dig selv


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jytte Bræmer

2008

For mennesker, der fornemmer, at deres karriere er ved at gå i stå, og som ønsker at ændre på dette.

Hvis man registrerer, at ens karriere er ved at gå i stå, og at man ikke længere får de spændende opgaver, reagerer de fleste ved at gøre mere af det, de plejer, og som de er gode til. Forfatterens pointe er, at det er den forkerte strategi. I stedet skal man forsøge at udvikle supplerende adfærdsmønstre og udvikle sin kompetencemæssige palet. Kort sagt arbejde på større bredde og fleksibilitet. Forfatteren er erhvervscoach, psykoterapeut og psykolog og vejleder i bogen i 8 succes-strategier. Hun anvender konkrete gode råd og cases fra sin egen praksis. De 8 strategier er at opbygge allround forhold, blive en bedre teamspiller, udnytte kommunikation og kropssprog, udvikle følelsesmæssig intelligens, lære at lede opad, networke, skabe balance mellem detaljen og den strategiske tænkning og udvikle sit eget merværdibrand. Bogen er fyldt med tjeklister, selvtests og skemaer over forskellige adfærdsmønstre, mennesketyper o.l. Den er amerikansk i sin tilgang til emnet, men med dens energi og dynamik kan den bruges af de fleste, der ønsker at udvikle sig i deres arbejdsliv. Forfatteren har tidligere fået oversat 2 bøger til dansk.

Peter Horn har tidligere skrevet to bøger, der emnemæssigt ligger op ad denne: Karrierespillet - sådan vinder du, 2005 og Personlig branding - skab dit eget varemærke, 2004.

På overfladen en lidt smart selvhjælpsbog til at få skub i karrieren, men bag overfladen gemmer der sig gode konkrete råd til personlig udvikling i det professionelle liv.


Børsen

d. 25. apr. 2008

af

af

Steen Hildebrandt

d. 25. apr. 2008