Film / fiktion til børn / drama

Hugo


Beskrivelse


Paris, 1931. Den 12-årige forældreløse Hugo Cabret bor på banegården og passer i ubemærkethed stationens urvækrer. Hugo forsøger at reparere en mekanisk dukke, som hans far efterlod sig og rapser reservedele fra bl.a. legetøjssælgeren Papa Georges. Men Georges er mere end legetøjssælger og sammen med pigen Isabelle hvirvles Hugo ind i historien om en af filmhistoriens pionerer, Georges Méliès.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. aug. 2012

af

af

Astrid Tang

d. 1. aug. 2012

Både børn og voksne kan læne sig tilbage og lade sig underholde, røre og betage af denne film. Filmen formidler sig selv og vil blive et sikkert udlånshit.

Paris, 1931. Den 12-årige forældreløse Hugo Cabret bor på banegården og passer i ubemærkethed stationens urværker. Hugo forsøger at reparere en mekanisk dukke, som hans far efterlod sig og rapser reservedele fra bl.a. legetøjssælgeren Papa Georges. Men Georges er mere end legetøjssælger og sammen med pigen Isabelle går Hugo i gang med at afdække Papa Georges fortid, en fortid fuld af magi, illusioner og film, for Papa George er ingen ringere end filmpioneren Georges Méliès. Filmen er fortællingen om en ensom drengs bearbejdelse af sorgen efter sin fars død og søgen efter sin plads i livet, men også en hyldest til filmmediet og en af filmhistoriens markante pionerer, Georges Méliès, der var en af foregangsmændene indenfor special effects og håndkolorering. Filmen bygger på bogen Opfindelsen af Hugo Cabret af Brian Selznick.

Det er første gang Martin Scorsese laver en børne- og familiefilm og første gang han filmer i 3D. Derfor ligner Hugo ikke hans tidligere film. Umiddelbart kan jeg ikke komme i tanke om andre film for børn, hvor kærligheden til filmmediet har så fremtrædende en rolle.

Flotte 3D-effekter, en vedkommende og smukt fortalt historie og fint skuespil gør Hugo til en absolut seværdig film for børn fra 9 år og voksne.


Weekendavisen

d. 16. mar. 2012

af

af

Bo Green Jensen

d. 16. mar. 2012


Filmmagasinet Ekko

Nr. 56 (2012)

af

af

Flemming Kaspersen

Nr. 56 (2012)