Bøger / faglitteratur

Hund og barn : sammen, glade, harmoniske


Beskrivelse


Beskrivelse af, hvordan man skaber et godt forhold mellem barn og hund.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lars Larsen

2007

Henvendt til både hundejere med barn i vente og børnefamilier, der ønsker at anskaffe sig en hund. Bortset fra de sidste 2 sider med "gode råd til kvikke børn" er målgruppen voksne læsere.

En engageret bog om børn og hunde, skrevet i samarbejde mellem adfærdsforsker Frauke Ohl og børnepsykolog Nienke Endenburg, begge tilknyttet universitetet i Utrecht, Holland. Opdelt i fire afsnit markeret med forskellig farve. Først en kort indledning om godt samvær mellem børn og hunde. Derefter et afsnit om at forberede sin hund på en kommende familieforøgelse og om hundes reaktionsmønstre og instinkter. 3. afsnit handler om børnefamiliens anskaffelse af en hund. Der er overvejelser om, hvornår børn er klar til at få hund, og om hvorvidt det er bedst at vælge en hvalp eller en voksen hund. Bogens sidste afsnit handler om det daglige liv med hunden, syge børn og syge hunde. Hvordan man tackler hundens sorg, når barnet flytter hjemmefra og barnets sorg ved hundens død. Til sidst en liste over litteratur og webadresser, et register og et par sider specielt for børn. Bogen er gennemillustreret med flotte farvefotos af hunde og børn. Indbydende layout med 3-spaltet tekst og god overskuelighed.

En engageret bog om børn og hunde, og den første selvstændige bog på dansk om emnet siden Jørgen Liljensø: Børn holder hund, (92/10).

Den første selvstændige bog om børn og hunde i mange år. Velegnet til både hundejere med barn i vente og børnefamilier, der overvejer at anskaffe sig en hund.Informationer og udgaver