Bøger / faglitteratur

Hunden i historien


Beskrivelse


Hundens kulturhistorie i Vesteuropa og Norden fra oldtiden til vore dage fortælles suppleret med beretninger fra andre kulturer og andre perioder samt detaljer fra samlivet mellem hund og menneske i årtusinder.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2008

af

af

Knud Weile

d. 14. nov. 2008

En bog om menneskets og hundens samliv og samarbejde fra de tidligste tider til i dag. Først og fremmest for videbegærlige hundeejere, men også for læsere med interesse for kulturhistoriske emner.

Efter en indledning om de kongelige hunde, der har været et kildesikkert indslag ved det danske hof siden middelalderen, fortælles hundens og menneskets fælles historie fra oldtidskulturerne til vore dage. Forfatteren håndterer emnet sikkert og fremdrager i sin hundehistorie mange eksempler på både enkeltpersoners glæde ved deres hunde og forskellige samfunds bestialske behandling af menneskets bedste ven. Den velskrevne tekst giver forståelse for baggrunden for skiftende tiders hundehold, der understreges af et fint illustrationsmateriale, og godt boghåndværk gør bogen til en nydelse at læse.

De fleste hundebøger har historisk stof, og bøgerne om de enkelte racer lægger ofte stor vægt på beskrivelsen af det historiske avlsarbejde, der dog sjældent går mere end et par hundrede år tilbage. Her fortælles hundehistorien helt fra begyndelsen og i mange kulturer. Bogen er udvidet på tekstsiden og flottere illustreret end den tidligere udgave, der ikke er forældet emnemæssigt men næppe vil få den store interesse.

En velskrevet og flot illustreret kulturhistorisk beskrivelse af hunden som menneskets hjælper og mest udbredte kæledyr.


Bibliotekernes vurdering

d. 8. jan. 1996

af

af

Knud Weile

d. 8. jan. 1996

I de fleste hundebøger er der et par sider om hundens historie med hovedvægten på de moderne racers historie, der i realiteten kun går godt hundrede år tilbage. I bogen her har Rikke Agnete Olsen arbejdet sig meget dybere ned i emnet og fortæller vidende og oplagt om hundens historie i Vesteuropa og Norden fra oldtiden til vore dage og supplerer med beretninger fra andre kulturer og andre perioder. Forfatteren er godt inde i sit stof og kan viderebringe spændende og interessante detaljer fra samlivet mellem hund og menneske i årtusinder. Hun beretter om hundens funktion som jagthund, vogter og kæledyr i forskellige samfundstyper og samfundslag og ikke mindst om skiftende tiders helt forskellige syn på hunden, der har resulteret i såvel grimt dyrplageri som overdreven forkælelse. Er man interesseret både i historie og hunde, bliver man godt underholdt og meget klogere ved læsning af denne velfortalte skildring af hundens kulturhistorie.


Politiken

d. 7. jan. 2009

af

af

Anne Bech-Danielsen

d. 7. jan. 2009


Hund & træning

Årg. 7, nr. 1 (2009)

af

af

Karen Strandbygaard Ulrich

Årg. 7, nr. 1 (2009)


Kristeligt dagblad

d. 30. jan. 1996

af

af

Ove Sten Rasmussen

d. 30. jan. 1996


Jyllands-posten

d. 14. jan. 1996

af

af

Stig Olesen

d. 14. jan. 1996