Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Hundertwasser


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling.

Om de udtryk og praksisformer som var med til at skabe den østrigske kunstner og fænomen Friedensreich Hundertwasser (1928-2000).

Indhold

  • Hundertwasser / Joram Harel

  • Fænomenet Hundertwasser / Andrea Rygg Karberg og Camilla Jalving

  • Rundt på gulvet / Martin Zerlang

  • Hundertwasser om arkitektur / Friedensreich Hundertwasser

  • Den, som opfandt skibet, opfandt også skibbruddet / FOS

  • Hundertwasser - udddrag af en biografi / Camilla Jalving


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 2014

af

af

Jette Andreasen

d. 31. jan. 2014

Den østrigske billedkunstner Hundertwasser (1928-2000) kan man lige nu stifte bekendtskab med på Kunstmuseet Arken. Bogen, der er udstillingens katalog, funger som en introduktion for såvel udstillingens gæster som for alle almindeligt interesserede.

I 1970'erne fandt mange af Hundertwassers farvestrålende plakater vej til danske hjem, men senere er han omtrent glemt. Katalogets essays viser, hvorfor han på mange måder alligevel er relevant i dag. Nok var han maler, men han beskæftigede sig også med et utopi-begreb, og ikke mindst gjorde han sig mange tanker om grøn arkitektur, økologi og urban gardening. Det er en glimrende introduktion, hvor man får indtryk af en billedkunstner, hvis spiraler og guldkupler kan relatere både til det legende hos Paul Klee og det dekorative hos Gustav Klimt. Desuden var han blandt de første performance-kunstnere, og nåede også at se flere af sine fantasifulde huse realiseret. En spændende kunstnerisk praksis, som det fint illustrerede katalogs tekster formår at folde ud og reflektere over. Med kort biografi og værkliste.

Eneste anden monografi på dansk er et bind i forlaget Taschens populære kunstbøger Harry Rand: "Hundertwasser" fra 1992.

Udstillingskataloget er en god introduktion til den fabulerende østrigske kunstner, som på mange planer ønskede at bidrage til en bedre verden.Informationer og udgaver