Bøger / faglitteratur / essays

Huset uden ende


Beskrivelse


En række essays, der for størstedelens vedkommende er skrevet sideløbende med forfatterens roman "Lone Star", og som kredser om temaer som identitet, køn, racisme og litteratur.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. mar. 2020

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 10. mar. 2020

Stærk essaysamling for læsere med interesse for litteratur og kulturkritik og Mathilde Walter Clarks forfatterskab.

Mathilde Walter Clark brød igennem med erindringsromanen Lone Star, der beretter om forfatterens forhold til sin amerikanske far. Nu følger hun op med en samling med 20 essays, der for størstedelens vedkommende er skrevet sideløbende med "". I romanen beskriver hun et mord, der blev begået i hendes families hus. Hun researchede sig frem til den sandsynlige morder og blev herefter ledt ind i det hun beskriver som en "seriemorderindustri". Stoffet passede ikke ind i "", men er nu omdrejningspunktet for titelessayet i nærværende bog, hvor Clark forsøger at forstå det sted, hun kommer fra og hvad det vil sige at høre til. Hun skriver bl.a. om forholdet til sin far, om køn, om danskerne og det lykkeligste folk i verden, om Marilynne Robinson, Pontoppidans "Lykke-Per", om Thomas Manns romanværk "Josef og hans brødre" og om at se de mange forskellige perspektiver, ligesom der bl.a. også er gengivet en tale om magisk realisme og et brev til Olga Ravn.

Absolut læseværdig essaysamling, hvor især titelessayet om mørke korridorer og seriemordere gør stærkt indtryk. Alt i alt en yderst velskrevet og interessant samling med humanistiske essays, der især fungerer ved at litteratur og kulturkritik på fornem vis kombineres med det personlige.

I Hjemme i Europa af Jens Christian Grøndahl finder man også humanistiske essays.


litteratursiden.dk

d. 3. juni 2020

af

af

Per Eilif Månson

d. 3. juni 2020

Størstedelen af denne essaysamling er refleksioner, der tager udgangspunkt i forfatterens dansk-amerikanske sammensathed. Her er der meget guld at hente. 'Huset uden ende’ er det mærkelige hus, hvor f...


Jyllands-posten

d. 5. maj 2020

af

af

Erik Svendsen (f. 1954)

d. 5. maj 2020


Kristeligt dagblad

d. 4. apr. 2020

af

af

Anna Møller (f. 1984)

d. 4. apr. 2020


Berlingske tidende

d. 4. apr. 2020

af

af

Jørgen Johansen (f. 1941)

d. 4. apr. 2020


Information

d. 27. mar. 2020

af

af

Thomas Thurah

d. 27. mar. 2020


Børsen

d. 27. feb. 2020

af

af

Line Rasmussen

d. 27. feb. 2020