Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Hvad angår virkeligheden : ti klienter, en læge og en kranio-sakral terapeut - til inspiration


Beskrivelse


10 klienter, der er blevet behandlet for f.eks. piskesmæld og stress med kranio-sakral terapi, beretter om deres oplevelse af behandlingen og hvad de har opnået. Hver beretning er kommenteret og evalueret af en praktiserende læge.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2015

af

af

Jette Landberg

d. 22. okt. 2015

En Kranio-Sakral terapeut arbejder ved at løsne spændinger i membranerne i hovedet og omkring rygmarvens nerve, hvilket giver en dyb afspænding og både fysisk og psykisk smertelindring. Ti testpersoner fortæller her deres forskellige oplevelse af behandlingen, fulgt og kommenteret af en praktiserende læge. For alle, der interesserer sig for alternativ behandling og KST.

Formålet med bogen er at bygge bro mellem sundhedsvæsenet og den alternative behandling. Vi får 10 beretninger om behandlingsforløb, beskrevet af klienterne selv. Her er vidt forskellige lidelser som diskusprolaps, stress, piskesmæld osv. Efter hver historie evaluerer læge Frederik Vestergaard forløbet og resultatet efterfulgt af forfatterens kommentarer. Til slut et efterskrift af lægen, der indrømmer en vis forhåndsskepsis, men her har oplevet at KST giver nogle resultater. Det gælder især folk med kroniske lidelser, der er opgivet af det etablerede sundhedssystem. Nina Grønning er oprindelig lærer, siden uddannet Heilpraktiker og Kranio-Sakral Terapeut. Hun har arbejdet som behandler i 10 år.

De 10 klienthistorier giver et godt indtryk af, hvilke problemer folk kommer med, og hvad behandleren opnår. Samtidig er det interessant med lægens vurdering. Vil man i dybden med, hvad terapien indholder, skal man til andre bøger.

Kranio-sakral terapi giver en grundigere indføring, mens Grønnings bog har klienthistorierne, som mange vil kunne spejle sig i.