Læsere med interesse i krigsreportager og krigen i Irak vil i denne bog opleve krigen i Irak helt tæt på.
Louise Bokkenheuser fortæller i denne bog om sine oplevelser som udsendt korrespondent i Irak for Los Angeles Times i perioden 2005-2007. Hun starter beretningen i 70'erne og 80'ernes København, hvor hun med baggrund i sin problemfyldte opvækst med alkohol og omsorgssvigt fortæller om, hvordan hun endte midt i krigen i Irak. Beretningerne fra Irak fortælles råt og ærligt, og der lægges ikke fingre imellem, når vi møder shiamuslimer, sunnimuslimer, kurdere og amerikanske soldater i en verden med frygt, vold, død og ødelæggelse. Livet som journalist i Irak var et liv i evig frygt for kidnapning og tortur. Mange journalister mistede livet. Bogen giver også en redegørelse for krigens forløb og historiske kontekst. Forfatteren var i 2007 finalist til Pulitzerprisen for sin dækning af krigen i Irak, og hun arbejder nu som nyhedsredaktør for nettidsskriftet The Daily Beast.
Hvad der ikke slår dig ihjel er ligesom Åsne Seierstads Hundrede og én dag, 2003, og Kristian Frederiksens Venner i fjendeland, 2007, en beretning om krigen i Irak set fra en journalists synspunkt. Nærværende bog ligger dog tættest på Åsne Seierstads bøger fra verdens krige og konflikter.
Hvad der ikke slår dig ihjel tager dig direkte med i krigen i Irak og fortæller om krigens mange ofre helt tæt på. Bogen beretter stærkt og gribende om et liv som korrespondent i et af verdens brændpunkter.