Der er stigende opmærksomhed omkring forskningens rolle i samfundet, og en målgruppe for antologien vil være politiske beslutningstagere, der her får et mere nuanceret billede af hvad forskning og videnskab er, samt konsekvenserne af politisk styring. En anden målgruppe er forskere og studerende med interesse for videnskabshistorie og videnskabsteoretiske diskussioner.
Fremtrædende universitetsfolk fra forskellige dele af universitetsverdenen forsøger i denne antologi at give svaret på hvad forskning er - og hvad der er god forskning. Af de i alt 12 bidrag beskæftiger flere sig med demarkationsproblemet, dvs. den filosofiske diskussion om hvordan man afgrænser videnskab og ikke-videnskab. Den såkaldte Lomborg-sag, der vedrørte videnskabelig uredelighed, bruges også af flere som case i diskussionen om kriterier for videnskabelighed, og man finder også artikler om de forkætrede kvantitative studier af videnskaben, der er undervejs som administrative styringsredskaber. Hvert af bidragene indledes med en kort præsentation af forfatteren og et resumé af artiklen, der afsluttes med en litteraturliste.
Filosofiske diskussioner af videnskabens væsen og afgrænsninger finder man også i Jan Faye Athenes kammer, 2000 og i David Favrholdt Erkendelse : grundlag og gyldighed, 2008.
En antologi, hvor fremtrædende forskere og videnskabsmænd ud fra historiske, filosofiske eller sociologiske studier af videnskaben forsøger at belyse, hvad der kendetegner god forskning.