Bøger / faglitteratur

Hvad er verdenskunst?


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. mar. 2009

af

af

Søren Brunbech

d. 27. mar. 2009

Antologien af tekster med relation til begrebet verdenskunst henvender sig primært til universitetsstuderende og forskere.

En række tekster der diskuterer og søger at afgrænse begrebet verdenskunst. Udgangspunktet er Goethes idé om en verdenslitteratur på tværs af nationale kulturelle skel, men overført til globaliseringens tidsalder. Forfatterne er forskere der har deltaget i den tværfaglig forskergruppe Verdenskunst på Aarhus Universitet. Temaerne for artiklerne er bl.a. kunstteoretiske analyser af relationen mellem kunstverdenen og verdenskunsten og undersøgelser af hvordan det transkulturelle reflekteres i kunstteorier, poetikker og skabelsesformer. Der diskuteres også, med udgangspunkt i kulturmødet, hvordan fremmedgørelsen kan skabe nye æstetiske strategier i skabelsen af en verdenskunst, ligesom der er analyser af enkelte forfatterskaber og kunstværker. Anvendelsen af fagterminologi indikerer at artiklerne primært retter sig mod universitetsmiljøet.

Verdenslitterær kritik og teori, 2008 er en antologi med lidt mere tilgængelige tekster, og som også knytter sig til forskningen i Verdenslitteratur på Aarhus Universitet.

Ni artikler, hvor forskere fra Aarhus Universitet undersøger hvordan begrebet verdenskunst i dag kan bruges som ramme for den moderne kunst under en globalisering, hvor de traditionelle, nationalt baserede institutioner bliver udfordret. Antologien retter sig primært mod universitetsstuderende.


Kunstmagasinet Janus

2009, nr. 4

af

af

Lone Schloo Erhardsen

2009, nr. 4


Peripeti

Nr. 14 (2010)

af

af

Mikkel Bogh

Nr. 14 (2010)