Bøger / faglitteratur / essays

Hvad fanden er der galt med Amerika?


Beskrivelse


I sine essays, formet som en rejse gennem Amerika, beskriver forfatteren (f. 1939) det amerikanske politiske system, som er kommet under voldsomt pres, og den polarisering, der er sket, hvor traditionelt samarbejde er afløst af frontkrige.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2012

af

af

Per Månson

d. 16. okt. 2012

Bogen er naturligvis for interesserede i moderne politik og USA, der gerne vil dybere ned end avisernes overskrifter.

Den mangeårige DR-korrespondent og flittige forfatter har på baggrund af sine 25 års erfaringer med USA nyskrevet en række essays, der forsøger at besvare titelspørgsmålet. Det, der især udfordrer Esmann, er den polarisering, der er sket i politikken siden Obamas tiltræden, hvor traditionelt samarbejde er afløst af frontkrige - som det bl.a. også afspejles i modsætningen mellem Tea Party-bevægelsen og "Free Wall Street". Esmann kommer godt rundt om og bag årsagerne, så bogen bliver et godt billede af USA's nyere historie og aktuelle udfordringer. Han har naturligvis mødt en række nøglepersoner gennem sin karriere, men har også gennemlæst en meget stor del af den politiske litteratur, der er udgivet i perioden.

Bogen kan minde en del om en opdateret udgave af Mark Hertsgaards Forklaring på Amerika, 2003, men hvor Hertsgaard spejler USA i omverdenen, ser Esmann historien gennem amerikanske briller.

En velskrevet og vedkommende bog om splittelsen i verdens eneste tilbageværende supermagt.


Jyllands-posten

d. 6. nov. 2012

af

af

Dennis Nørmark

d. 6. nov. 2012


Kristeligt dagblad

d. 30. okt. 2012

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 30. okt. 2012