Bøger / faglitteratur / erindringer

Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe


Beskrivelse


Den japanske forfatter Haruki Murakamis (f. 1949) beretning om at løbe, hvor arbejdet med de romaner han har skrevet, fletter sig sammen med hans helt store løbeoplevelser i et både filosofisk og humoristisk erindringsforløb.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2009

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 19. maj 2009

For marathonløbere, der er fans af Murakami, vil denne bog være det rene guf, men den kan selvfølgelig også læses af andre, som interesserer sig for udholdenhedsport (løb og triathlon) og en forfatters overvejelser om sit forfatterskab.

Haruki Murakami har sit store og trofaste publikum også i Danmark, og for det er her en mulighed for at få lidt mere at vide om personen Murakami. Murakami startede med at løbe næsten samtidig med, at han begyndte at skrive, og der er mange lighedspunkter mellem det at være forfatter og det at løbe: begge dele kræver talent, koncentration og udholdenhed, og så har Murakami ikke noget imod at være alene. Murakami fortæller, at det meste af det, han ved om at skrive, har han lært ved at løbe lange ture. Murakami fletter beretningen om nogle lange løb - marathonløb i New York, Boston og Athen, et 100 km løb og en triathlon - ind i beretninger om sine romaner, og det gør han på en filosofisk og morsom måde. Jeg tror mange langdistanceløbere kan nikke genkendende til hans teori om at "intet i denne verden kan måle sig med fantasierne hos et menneske, der har mistet besindelsen.".

Jeg kender ingen andre bøger, som handler om løbende forfattere, men af andre bøger, der handler om tanker omkring løb, kan jeg nævne Fra sofa til maraton, 2006 og Frisk fisk til inkaen, 2002.

En meget lun og underholdende bog om det at løbe, skrevet af en velformulerende forfatter. For at blive i Murakamis sprog: en bog om livet og de store følelser.


litteratursiden.dk

d. 26. maj 2009

af

af

Tonny Hornbæk

d. 26. maj 2009

Inciterende filosofisk manual for en kommende maratonløber - og forfatter. Den japanske forfatter Haruki Murakami skrevet en meget læseværdig poetik og løbemanual skjult som en slags erindringer. ’Hva...


Berlingske tidende

d. 16. maj 2009

af

af

Jens Andersen

d. 16. maj 2009


Weekendavisen

d. 4. juni 2009

af

af

Leonora Christina Skov

d. 4. juni 2009


Kristeligt dagblad

d. 19. juni 2009

af

af

Lene Halmø Terkelsen

d. 19. juni 2009


Politiken

d. 13. juni 2009

af

af

Peter Christensen

d. 13. juni 2009