Bøger / faglitteratur til børn / gådebøger

Hvad kan det være?. Bind 2


Beskrivelse


Gåder for begynderlæsere. Hvert bind har 9 gåder. Svarene følges op af en uddybende faktatekst. Emnerne spænder fra dyr til eventyrlige personer og ting som skjold og dolk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2011

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 9. aug. 2011

De fem letlæsningsgådebøger henvender sig til begynderlæserne i slutningen af 1. klasse (7 år) og kan anvendes til læsetræning, frilæsning og makkerlæsning.

Alle fem bøger er bygget ens op med 9 gåder. I begyndelsen af bøgerne findes en billedordbog med svære ord fra bogen. Disse ord er i gådeteksterne markeret med blå typer, så læseren kan vende tilbage til billedordbogen for at få støtte til læsningen. Herefter følger en gådetekst på højre side og et svar på gåden på næste side. Svaret suppleres af en tegning og en faktatekst, der uddyber svaret på gåden. Bøgerne har sjove og indbydende forsider og illustrationer i farver. Emnerne spænder fra dyr til eventyrlige personer og ting som skjold og dolk - alle kendte af målgruppen.

Forfatteren har lavet flere gådebøger, bl.a. letlæsningsserien på fem bøger Læs og gæt gåder, 2010, som er lidt lettere end denne.

Mange børn elsker gåder. I disse indbydende gådebøger, som kan læses af begynderlæserne, forenes gådelæsning på genial vis med faktaviden.