Bøger / faglitteratur

Hvad tæller nu? : om at fremtidssikre sin virksomhed og andre gode råd fra en af verdens førende management-tænkere


Beskrivelse


Gennemgang af fem uomgængelige "vækstfremmere" der, ifølge managementguruen Gary Hamel, er afgørende for at ens virksomhed er rustet til fremtiden: værdier, innovation, omstillingsparathed, passion og ideologi.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. apr. 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 19. apr. 2012

Målgruppen er ledere, der søger teoretisk input om fremtidens ledelse. Som supplerende materiale til en opgave fra og med mindst godt handelsskoleniveau, dog mest til brug på videregående ledelsesstudier.

En ledelsesteoretisk tænker, Gary Hamel, der af flere udnævnes til en slags management-guru, skriver her en inspirerende bog med gode råd og bud på at sikre succes i en virksomheds drift i fremtiden. Bogen er i 5 dele med i alt 25 kapitler. De 5 dele har tematiske overskrifter og bud på, hvad der "tæller nu". Nøgleord er "værdier", "innovation", "omstillingsparathed", "passion" og "ideologi". Mest velkendte ord i management-sammenhæng, men især brugen af begrebet "ideologi" indrømmer jeg at slås lidt med forståelsen af i denne sammenhæng. GH skriver bl.a. om nutidens og fremtidens krav til forretningsfilosofien, at et svar er: "En ledelsesideologi, der gør kontrol til noget guddommeligt...". Mit bud er, at ideologi her skal forstås som det, der danner basis for forretningsprincipperne, som så igen er dynamo for en given virksomheds værdier, innovation, omstillingsparathed og passion. Appendiks bl.a. med noteapparat og en præsentation af forfatteren.

På dansk af samme forfatter er I spidsen for revolutionen fra 2001 og Fremtidens ledelse : sådan skabes langtidsholdbar succes fra 2008.

En interessant managementbog, der især har læsere på større biblioteker i byer med videregående uddannelsesinstitutioner.


Berlingske tidende

d. 27. maj 2012

af

af

Henrik Ørholst

d. 27. maj 2012


Danske kommuner

Årg. 43, nr. 17 (2012)

af

af

Grethe Andersen

Årg. 43, nr. 17 (2012)


Jyllands-posten

d. 10. juni 2012

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 10. juni 2012