Den italienskfødte arkitekt Anna Maria Indrio giver et personligt indblik i sit liv med baggrund i to kulturer og i de arbejdsprocesser, som har ledt frem til hendes berømmede formgivning. Af stor interesse for arkitekturkendere.
Indrio, født 1943, kom direkte fra ungdomsoprøret og arkitektskolen i Rom til Kunstakademiets Arkitektskole i København, hvor hun fra begyndelsen af 1970'erne blev toneangivende - fagligt og politisk. Hun fortæller om livet i Danmark, den danske arkitekturopfattelse, sine ægteskaber og børnefødsler, der gennem årene blev flettet ind i en blomstrende arkitektkarriere. Som partner i firmaet C.F.Møller har hun stået bag tilbygningen til Statens Museum for Kunst og en lang række prisbelønnede bygningsværker både her til lands og udenlands - bl.a. The Cocoon, tilbygningen til Natural History Museum i London. Indrio er tildelt hædersbevisninger som fx Ridder af Dannebrog og praktiserer stadig i tegnestuen Norrøn.
Det eksklusive indblik i en betydningsfuld arkitekts liv og arbejde fortæller også historien om at være indvandrer og kvinde i et fag, der stadig på ledelses- og iværksætterniveau i overvejende grad tæller mænd. Indrio taber ikke balancen mellem det private og det personlige og fører læseren ind i maskinrummet hos den kreative formgiver.
Til læsere med fokus på den righoldige litteratur om andre danske arkitekter som fx Arne Jacobsen, Henning Larsen, Jørn Utzon og Vilhelm Lauritzen.