Bøger / faglitteratur

Hverdagslivet med parkinson : om styrke, sårbarhed og samliv


Beskrivelse


Mennesker med parkinson fortæller ærligt om sårbarhed, livsændringer og individuel hverdagshåndtering til oplysning og inspiration for andre parkinsonramte, deres pårørende og sundhedspersonale.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juni 2022

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 24. juni 2022

Mennesker med parkinson fortæller ærligt om sårbarhed, livsændringer og individuel hverdagshåndtering til oplysning og inspiration for andre parkinsonramte, deres pårørende og sundhedspersonale.

Bogen bygger på et ph.d-studie om strategier til håndtering af parkinson for at opnå bedre livskvalitet og forsinke sygdommens udvikling. Forfatteren er ansat ved Klinik for Bevægeforstyrrelser og i Parkinsonforeningen. Under arbejdet med ph.d.en fandt hun gennem patientinterviews en lavpraktisk, strategisk tilgang til håndtering af symptomer og forbedring af livskvalitet. Det er baggrunden for bogens temaer - kroppen som projekt og eksistentielle emner som identitet, intimitet og sociale relationer. Fysisk og mental træning har stor betydning for sygdomsudviklingen og den sygdomsramtes selvopfattelse.

Læseren får et godt indblik i de livsudfordringer, kronisk sygdom kan medføre. For parkinsonramte, pårørende og sundhedsansatte er bogen fyldt med gode tips til hvordan sygdommen og hverdagslivet kan håndteres bedst muligt. Skrevet med empati og bredspektret faglighed i alment tilgængeligt sprog.

Der findes ikke meget litteratur om parkinson på dansk, ud over Parkinsonforeningens hæfter, der overvejende er af ældre dato, og Mens vi bevægesOp med hovedetLivsmod & livsglæde - på trods af uhelbredelig sygdom om dansens betydning. Skuespiller Michael J. Fox fortæller om sit liv med parkinson i Op med hovedet. Livsmod & livsglæde - på trods af uhelbredelig sygdom har også en parkinsonramts fortælling medDer findes ikke meget litteratur om parkinson på dansk, ud over Parkinsonforeningens hæfter, der overvejende er af ældre dato, og Mens vi bevæges om dansens betydning. Skuespiller Michael J. Fox fortæller om sit liv med parkinson i . Livsmod & livsglæde - på trods af uhelbredelig sygdom har også en parkinsonramts fortælling medDer findes ikke meget litteratur om parkinson på dansk, ud over Parkinsonforeningens hæfter, der overvejende er af ældre dato, og Mens vi bevæges om dansens betydning. Skuespiller Michael J. Fox fortæller om sit liv med parkinson i Op med hovedet. har også en parkinsonramts fortælling med.


iPraksis

2022, nr. 4

af

2022, nr. 4