Relevant læsning for alle, ikke mindst for pårørende og fagfolk, om hvordan man klarer sig i familien og i det danske sundhedsvæsen, når man bliver alvorlig syg.
Forfatteren levede et almindeligt og tilfreds liv med lærerjob, mand og to børn, indtil hun i 1998 som 47-årig fik en blodprop i hjernen. Sygdommen medførte, at hun de første tre år mistede evnen til at tale, læse og skrive, og at hun blev helt lam i højre side af kroppen. Hun beskriver sit liv som sproglig og fysisk handicappet, sin kamp for genoptræning og hvad det betyder med støtte fra læger, familie og venner. I forordet forklarer hun formålet med bogen, som er at give et indblik i livet efter en blodprop og beskrive hvorledes et sådan sygdomsforløb takles i det danske velfærdssystem. I bogen findes et interview med forfatteren og et med hendes mand fra 2007, hvor de fortæller om deres egne følelser i løbet af den ni år lange sygdomsperiode. Forfatteren har skrevet bogen i løbet af tre år med stor hjælp fra en god veninde. De sidste kapitler rummer faktuelle oplysninger med ordliste, breve, love m.v.
Aktuel bog der kan supplere bøgerne med sygdomsberetninger som fx Slangedræberen fra 2007.
Meget personlig beskrivelse af et alvorligt sygdomsforløb, som måske kunne have været anderledes, hvis lægerne havde lyttet. En stærk og vedkommende beretning som kan vise raske personer, hvad der er vigtigt i livet.