Bøger / skønlitteratur / noveller

Hvis en morgen en hittevoksen


Beskrivelse


Drømmeagtige tekster i digt- og prosaform, der har leg med fysiske dimensioner og virkelighedsopfattelser, samt sprog og erkendelse som tema.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2010

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 8. apr. 2010

Den flittige Marianne Larsen lander igen med en ny tekstsamling, som har fået betegnelsen "parabler". Den henvender sig til bibliotekets læsere af lyrik og ny dansk litteratur, men måske kan interesserede i drømme finde et godt skønlitterært supplement med bogen her.

I fremmedordbogen forklares parabel som "fortælling fra dagligdagen til illustration af almengyldig sandhed", men om præfikset para- står der også, at det kan betegne noget unormalt eller noget ved siden af. Den sidste forklaring betegner nok bedst Marianne Larsens små drømmeagtige tekstsekvenser, hvori der leges med fysiske dimensioner og virkelighedsopfattelser. Teksterne er ikke store, fra et par linjer op til to en halv side som det længste. Drøm og virkelighed går i ét, og i en sådan eventyrverden må nye, spændende ord udtænkes som for eksempel sjælespin, hittevoksen eller afdrømning. I en af teksterne findes sågar en oversættelse "fra drømsk til dansk", så temaet sprog og erkendelse bearbejdes også her opfindsomt og lurendrejersk.

I Marianne Larsens omfattende forfatterskab, der omfatter både prosa og lyrik, er den aktuelle udgivelse endnu et spændende bekendtskab, og mon ikke Marianne Larsen med bogens titel sender en hilsen til Pia Tafdrups digt "Rumaktion" fra Sekundernes bro?.

En rigtig god bog, som vil glæde alle læsere, der elsker leg og tummel med sprog og begreber.


Politiken

d. 22. apr. 2010

af

af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 22. apr. 2010


Weekendavisen

d. 23. apr. 2010

af

af

Lars Bukdahl

d. 23. apr. 2010


Berlingske tidende

d. 3. maj 2010

af

af

Jørgen Johansen

d. 3. maj 2010


Kristeligt dagblad

d. 19. juni 2010

af

af

Peter Stein Larsen

d. 19. juni 2010


Standart

Årg. 24, nr. 3 (2010)

af

af

Dan Ringgaard

Årg. 24, nr. 3 (2010)