Essays om maskulinitet, dens begrænsninger og skrøbeligheder. De handler samtidig om det at være mand, far, forfatter og feminist. Ud fra personlige hverdagsberetninger, diskuteres letgenkendelig spørgsmål og udfordringer. For interesserede i maskulinitet, mandens rolle og feminisme.
I en række essays beskæftiger forfatter Geir Gulliksen sig med forskellige aspekter af maskulinitet og mandens rolle i samfundet. Ved at tage fat i genkendelige emner, såsom barsel, skilsmisse, stereotyper, nedarvede mønstre, osv. stiller Gulliksen spørgsmål til den måde samfundsnormerne er omkring mænd. Gennem denne hverdagsanalyse, der også rummer spørgsmål om mænds seksualitet og kropslige idealer og identitetsmarkører, tegner han et billede af en skrøbelig maskulinitet. Den er ifølge Gulliksen skrøbelig, hvis den har overdreven fokus på mandighed og maskulinitet, hvorfor han ser sig selv som feminist.
Nuancerede og velskrevne essays, der nysgerrigt stiller spørgsmål ved maskulinitet og samfundsnormer. Det er tydeligt, at Gulliksen er skønlitterær forfatter, da han skriver med en sprog, der rummer metaforer, miljø og karakterbeskrivelser. Et vigtigt indspark i en debat og forståelse af køn og identitet.
Kun en farSidst blandt ligemændBørn og familie i det postmoderne samfund, Sidst blandt ligemænd og Børn og familie i det postmoderne samfund omhandler også maskulinitet, kønsroller og samfundsnormerKun en far, og Børn og familie i det postmoderne samfund omhandler også maskulinitet, kønsroller og samfundsnormerKun en far, Sidst blandt ligemænd og omhandler også maskulinitet, kønsroller og samfundsnormer.