Bøger / faglitteratur

Hvor der er stille : en moderne guide til Patañjalis Yoga Sūtras


Beskrivelse


Guide til Patañjalis Yoga Sūtraer med fokus på dele af teksten, moderne mennesker kan lade sig inspirere af, hvis de ønsker større glæde og mere balance i hverdagen. Desuden om de forandringer yoga har undergået igennem historien fra træning af sindet til træning af kroppen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juni 2016

af

af

Grethe Lorentzen

d. 21. juni 2016

Forklaringer til, og fortolkninger af nogle af den indiske filosof Patañjalis sutraer. Til læsere af klassiske indiske skrifter i en nutidig sammenhæng.

Yoga var oprindeligt en mental praksis, som det fremgår af Patañjalis over 2000 år gamle sutraer. Yoga er, ifølge ham, at "sindets drejninger" ophører, og det handler derfor om at beherske sindet gennem træning og disciplin. Ann-Charlotte Monrad gengiver med egne ord betydningen af de sutraer, som hun mener nutidens mennesker især kan bruge, og sætter dem ind i det moderne livs kontekst, undertiden illustreret med små hverdagshistorier. Hun fortæller desuden om sit personlige forhold til yoga, og om de forandringer yoga har undergået igennem historien fra træning af sindet til træning af kroppen. A-CM er yogalærer, og har litteraturuddannelser med speciale i indisk litteratur og kultur.

A-CM bidrager til, at Patañjalis svært tilgængelige sutraer og visdomsord kan få en revival i det 21. århundrede. Bogen er især for dem, som vil inspireres af yogaens oprindelige hensigt som mental træning af sindet. Her gjort lettere tilgængeligt ved, at A-CM forklarer sutraerne med henvisning til nutidens hverdagsproblematikker.

Der er 2 bøger om Patañjalis lære på dansk: Raja yogaSjælens lys, genoptryk 2009, og Sjælens lys, 1998, begge med kommentarer og fortolkninger. De udfolder Patañjalis tekst betydeligt mere end denne bogDer er 2 bøger om Patañjalis lære på dansk: Raja yoga, genoptryk 2009, og , 1998, begge med kommentarer og fortolkninger. De udfolder Patañjalis tekst betydeligt mere end denne bog.