Bøger / skønlitteratur til børn

Hvor højt tror du jeg elsker dig om vinteren


Beskrivelse


Billedbog. Store hare og lille hare finder ting i naturen, der passer sammen, fx edderkoppen og dens spind og en fugl og en fjer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2008

af

af

Else Lerche

d. 28. okt. 2008

De fire små pegebøger, der leveres i papkassette, vil børn mellem 2 og 4 år holde af, ligesom de gør af Hvor højt tror du jeg elsker dig?, 2000. Bøgerne giver også en fornemmelse af årstidernes skiften.

Bøgerne, der foregår i naturen, udstråler samme varme, samhørighed og kærlighed mellem lille hare (lh) og stor hare (sh) som ovennævnte titel. I "Foråret" fortæller sh, hvad ting forvandler sig til, fx haletudse til frø, larve til sommerfugl og at lh en dag bliver stor. I "Sommeren" vælger de på skift, hvilken nuance inden for samme farve de bedst kan lide, fx blå himmel, grønt blad og ved brun vælger sh lh's brune farve. I "Efteråret" leger lh kassespøgelse. Han skræmmer sh, der fanger lh og giver ham et kram. I "Vinteren" finder de ting, der hører sammen, fx edderkop og spind, fugl og fjer og store hare med lille hare. Den ret korte tekst er skrevet i et enkelt, dialogrigt sprog, der som illustrationerne udstråler varme og hengivenhed. De er malet i sarte farver i en enkelt udtryksfuld streg uden mange detaljer. Forsiderne og deres farver passer til de forskellige årstider. Bagsiderne har en kort tekst og viser de 4 binds forsider.

Historierne er kortere og enklere end Hvor højt tror du jeg elsker dig?, men rummer samme varme og afsluttes også med at sh udtrykker sin kærlighed til lh.

Bøgerne rummer inden for samme ramme fire indbyrdes varieret fortalte historier. De to harers følelser og oplevelser er fortalt med varme, så børn kan relatere det til egen hverdag.