Bøger / faglitteratur til børn / gåder

Hvordan får man en elefant ned i en tændstikæske? og 1000 andre gåder for børn


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 2008

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 24. nov. 2008

En bog til gådehungrende børn fra 8-9 år, der sikkert hurtigt vil drive deres voksne lyttere til vanvid, men selv vil de elske bogen.

En ny gådebog fra den produktive gåde-, quiz- og vittighedsforfatter. Senest er han kommet med Quizbogen for børn 2, 2008. Denne bog indeholder ligesom andre af forfatterens gådebøger 1000 gåder, som kommer rundt om mange forskellige emner. Der er et fint udvalg af fjollede, morsomme, drilagtige, alvorlige, irriterende og skøre gåder. Teksten er sat med en forholdsvis stor skrift, som virker indbydende og gør gåderne lettere tilgængelige. Der er helsides illustrationer i s/h på hver ca. femte side. Illustratoren er kendt fra andre quiz- og gådebøger, for sine karikerede tegninger, der sætter tingene fint på spidsen og spiller meget fint sammen med gåderne. Der er gåder på alle højresider og et svar på den efterfølgende venstreside, når bladet vendes. Bogen har et farverigt omslag, med en meget illustrativ tegning, der udfolder bogens titel.

Bogen minder i stil og sværhedsgrad meget om forfatterens gådebog fra 2006 Hvad er værre end en elefant på vandski? : og 1000 andre gåder for børn. Der findes mange gådebøger for børn og barnlige sjæle, men gruppen kan sagtens bruge en bog mere!.

En brugbar samling af gåder, der kan supplere de titler, vi har i forvejen. Denne bog vil blive brugt og udlånt, hvor den findes, men vil i det lange løb nok ikke gøre den store forskel. Det er ren underholdning og sjovt!.Informationer og udgaver