En bog om hvordan uligheden i sundheden kan reduceres i Danmark. Henvender sig til læsere med interesse for den danske sundhedsdebat.
Professor i folkesundhedsvidenskab Signild Vallgårda skriver, at der i Danmark er store forskelle på syge borgeres livskvalitet samt deres håndtering af sygdommen alt efter hvilken uddannelse og indkomst de har. Over 4 dele som "Udfordring. Uenighed om den sociale ulighed i sundhed", "Status. Der er social ulighed i sundhed", "Alternativ. Ulighed kan mindskes" og "Efterord" skriver Vallgårda om hvilke skader social ulighed i sundhed påfører samfundets sammenhængskraft. Efter definitioner af hvad social ulighed dækker over, peger forfatteren på fire udfordringer: at ulighedens omfang er stort, at mange kun har den ulighed der berører de ressourcesvage for øje, at forklaringer og indsatser ofte begrænses til adfærdsformer og at den politiske interesse for området er marginal. Sidst i bogen finder man en litteraturliste.
En lille men velskrevet og interessant bog om et vigtigt emne, hvor forfatteren slår slag for, at det ikke kun er viden samt forskning om årsager til social ulighed, men også politisks vilje som kan forbedre forholdene og reducere uligheden. For forfatteren skal det tilsammen være en etisk forsvarlig indsats så danske borgere kan træffe oplyste valg. Et oplysende og frisk bidrag med politiske og etiske aspekter til debatten.
Af andre titler findes: Ulighed i sundhed.