Om menneskets fremtid med robotter og kunstig intelligens. Henvender sig til læsere med interesse for kunstig intelligens og dets samspil med mennesker.
Forfatter og professor i logik og kunstig intelligens, Thomas Bolander, forsker i sociale aspekter af kunstig intelligens og formulerer, at menneskets højt udviklede sociale intelligens adskiller os fra andre kendte former for intelligens i universet. Forfatteren definerer kunstig intelligens som robotter eller computere som er programmeret til at udvise intelligent adfærd. Bolander stiller spørgsmål ved, hvad der skal til for at fremtidens systemer med kunstig intelligens får udviklet sociale evner. De sociale evner er ifølge forfatteren vigtige for samarbejdet og omgangen med mennesker, da det er situationsfornemmelsen der definerer om samarbejdet er frugtbart eller ej. "Desværre er evnen til social perspektivtagning og afkodning af kontekst meget mindre veludviklet inden for kunstig intelligens end hos mennesker, så kunstig intelligens vil i dag være mere disponeret for altid at tage ting meget bogstaveligt og uden sans for kontekst." Bogen er del af serien "Moderne ideer" som handler om tidens største udfordringer.
En velskrevet, lille bog om et spændende område, hvor forfatteren trækker på gode eksempler på eksisterende og forventede udfordringer med menneskelig versus kunstig intelligens.
Af andre relevante titler om kunstig intelligens findes fx Hvad skal vi med mennesker?.