Aahauges skønlitterære debut inviterer læseren indenfor i søns og fars fremmedgjorte verden efter en skilsmisse. Meget går skidt og mindre godt. Lægger sig fint i forlængelse af andre nyere fortællinger om drenges og unges mænds univers. Til voksne novelle- og romanlæsere.
Jakob Aahauge er cand.mag. i litteraturvidenskab og arbejder i kultur- og kommunikationsbranchen. Han har skrevet artikler, essays og fagbøger. Denne samling af fortællinger om den unge Adam er hans skønlitterære debut. Da Adam er 7 år bliver hans forældre skilt, og han flytter med faren til Farum Midtpunkt, til et råt og multietnisk miljø. Den bekymrede far er underligt fraværende i Adams liv, og Adam er overladt til selv af finde ud, af hvordan han skal leve. Vi følger ham, til han er i tyverne, har afsluttet universitetet og har fået arbejde og kæreste. De dystre fortællinger har karakter af noveller som afrundes tankevækkende. En god debut, i hvilken det nøgterne sprog præcist indfanger de famlende forsøg på at leve i en verden som føles fremmed.
Knud Holst er netop genudgivet i Solstik : udvalgte noveller og et digt 1961-1995 som tematiserer drengeliv og identitetsskabelse. Claus Mandøes Hornmusik 2011, samt Jesper Wung-Sungs novellesamlinger om drenge og unge mænd er andre bud på noveller til yngre læsere.
Aahauges dystre noveller/fortællinger om en fremmedgjort far og søn, som begge har svært ved at finde fodfæste i det nye liv og omgivelser efter skilsmissen, er en fin debut.