Bøger / faglitteratur

Hvorfor er det så svært for Afrika?


Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Søren Brunbech

2007

Der er stigende interesse for Afrika, og bogen henvender sig til alle, der vil være klogere på forholdene i det store kontinent. Også velegnet til undervisningsbrug og for opgaveskrivere over folkeskoleniveau.

Klaus Winkel har gennem 38 år været tilknyttet Danida. Emnet for bogen er forholdene i tropisk Afrika, det store landområde mellem Sahara og Sydafrika med 43 lande. Bogen søger at finde forklaringerne på, at Afrika ligger i bund med hensyn til materiel udvikling, men topper i statistikkerne over sygdom, fejlernæring, konflikter og politisk ustabilitet. Klaus Winkel beskriver de lange linjer i udviklingen, fra de første afrikanske samfundsdannelser, over slavehold og menneskehandel og kolonialisering og bruger denne baggrund til at beskrive Afrikas mange aktuelle problemer. Fremstillingen bygger dels på forfatterens mangeårige virke i og for Afrika og dels omfattende læsning af den internationale litteratur. Gode farvestrålende fotografier. Litteraturfortegnelse og stikordsregister.

Tidsskriftet Den ny verden har udgivet flere temanumre om Afrika, bl.a. Afrika på vej mod nye tider, 2003, men der er ingen tilsvarende titler på dansk, der giver et samlet overblik over forholdene i Afrika.

Forfatteren giver med sin store praktiske og teoretiske indsigt i forholdene i Afrika et glimrende overblik over baggrunden for de vanskeligheder det store kontinent står over for. Bogen kan læses af alle interesserede. Der findes ikke tilsvarende titler om emnet på dansk.


Weekendavisen

d. 16. mar. 2007

af

af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 16. mar. 2007


Berlingske tidende

d. 10. mar. 2007

af

af

Jens Ejsing

d. 10. mar. 2007


Den ny verden

Årg. 41, nr. 3 (2008)

af

af

Stig Jensen

Årg. 41, nr. 3 (2008)


Kristeligt dagblad

d. 16. feb. 2007

af

af

Maria Bendix Olsen

d. 16. feb. 2007


Djembe

Nr. 62 (2008)

af

af

Ivan Rod

Nr. 62 (2008)