I de veloplagte svar på titlens dobbelttydige spørgsmål - hvorfor beskæftige sig med kunst? og hvorfor er noget kunst? - føres man godt rundt i kunsthistorien af kompetente folk, der for de flestes vedkommende forstår at skrive, så analyserne bliver nærværende for enhver.
De to redaktører, der begge har skrevet flere bøger om kunst, har bedt 29 kunstnere, kritikere og kunsthistorikere give deres bud på spørgsmålet, ligesom de også selv bidrager. Ikke for at nå frem til en konklusion, men netop fordi en mosaik af svar kan belyse sider af, hvad god kunst er. Alle bidragene koncentrerer sig om ét kunstværk valgt af lyst fra oldtidens Ægypten til helt ny samtidskunst og indenfor både maleri, skulptur, tegning, fotografi og installation. Teksterne, der suppleres af billeder af de omtalte værker, er alle dejligt forskellige. Fra Arnoldis umiddelbare sansning af Giersing, over Mette Sandbyes spændende udlægning af Sophie Calles fotoserie til Maria Fabricius Hansens fascination af Fiorentinos lutspillende engel. Bogen indeholder også kunsthistorikeren Julius Langes centrale tekst "Om kunstværdi" fra 1876, som kan sættes i spil med det mere moderne kunstbegreb, bogen som helhed frembærer.
Man kommer her ud i nogle interessante kroge, da eksemplerne ikke er de ofte gengivne highlights, man møder i de fleste oversigtsværker.
Disse øjenåbnende analyser skrevet af såvel udøvende som teoretikere vil være lystlæsning for alle kunstinteresserede.