Bøger / faglitteratur

Hvorfor lider vi? : det ondes problem i kulturkritisk perspektiv


Beskrivelse


På baggrund af filosofisk og teologisk tænkning, redegør forfatteren for, at ondskaben og lidelsen er blevet så stort et problem for det moderne menneske, fordi vi i nutiden har helt andre forventninger til livet og vores egen formåen end tidligere.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2020

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 27. maj 2020

Bog om det onde og om lidelsen i menneskelivet skrevet af en teolog. For voksne intellektuelle med teologisk/filosofisk viden.

Bog i to dele om det onde og lidelse - primært ud fra et filosofisk udgangspunkt. Forfatteren beskriver ud fra filosofisk og teologisk tænkning, hvorfor ondskaben og lidelsen er blevet så stort et problem i vores tidsalder, fordi vi i nutiden har helt andre forventninger til livet og vores egen formåen end tidligere. Bogen beskriver mange aspekter af det onde, fx at vi i det moderne liv benægter ondskab og forsøger at forklare onde gerninger ud fra fx psykisk sygdom eller dårlig barndom. Forfatteren indrager mange tænkere og kunstnere samt referencer til bøger, film og musik. Bogen er opdelt i små, meget koncentrerede afsnit. Der er noteapparat efter hver af de to dele.

Bogen angriber et vanskeligt emne fra mange forskellige vinkler. Den er forholdsvis svært tilgængelig, og skal man have det fulde ud af den, skal man være godt inde i teologisk og filosofisk argumentation. Bogen indeholder nogle stærke eksempler, fx Bachs mange lidelser i livet (mistede både forældre, kone og ti børn).

En anden dansk teolog, Sørine Gotfredsen, har også skrevet en bog om det onde: Fri os fra det onde. Den er lettere at forstå.


Kristeligt dagblad

d. 30. juni 2020

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 30. juni 2020


Information

d. 30. okt. 2020

af

af

Kamille Nygård

d. 30. okt. 2020