Analyser og fortolkning af funktionen af det provokerende og grænseoverskridende i seks af Lars von Triers film, inspireret af filosofiske tanker fra Jacques Lacan, Søren Kierkegaard og Slavoj Zizek. For læsere med særlig interesse for psykoanalyse og Lars von Triers film.
Bogen argumenterer for, at Lars von Triers film på forskellige måder "trodser trodsen": at der gennem de grænseoverskridelser af konventioner for både moral og filmteknik, som Trier er så kendt for, opstår noget ægte og sublimt, der gør filmene til stor kunst. Lilian Munk Rösing udfolder sit argument gennem analyser af Triers to færdiggjorte filmtrilogier, Guldhjerte-trilogien og Depressionstrilogien. Tre af bogens kapitler er reviderede udgaver af tidligere udgivne forskningsartikler. Rösing er litteraturkritiker og ph.d. i litteraturvidenskab.
Bogen lever fint op til sin ambition om at diskutere Trier meget grundigt set i lyset af de nævnte tænkere, navnlig psykoanalytikeren Lacan, men det kræver sin læser af følge med hele vejen. Samtidig kan man som læser nogle steder næsten blive i tvivl, om bogens fokus egentlig er Triers film eller om det er den psykoanalytiske tænkning, der analyseres med.
Af nyere udgivelser om Lars von Trier og hans film kan nævnes Lars von Trier - det gode med det ondeEn sådan konstellation findes ikkeLars von Triers univers samt fx Jacob Bøggilds En sådan konstellation findes ikke og Henrik Poulsens Lars von Triers univers, hvor analyser af de samme film indgårAf nyere udgivelser om Lars von Trier og hans film kan nævnes Lars von Trier - det gode med det onde samt fx Jacob Bøggilds og Henrik Poulsens Lars von Triers univers, hvor analyser af de samme film indgårAf nyere udgivelser om Lars von Trier og hans film kan nævnes Lars von Trier - det gode med det onde samt fx Jacob Bøggilds En sådan konstellation findes ikke og Henrik Poulsens , hvor analyser af de samme film indgår.