Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

I bølgen blå : Willumsen og de badende børn


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling.

J.F. Willumsens maleri "Sol og ungdom" var 8 år undervejs, inden det blev færdigt i 1910. Fokus på tilblivelsen af maleriet og på Willumsens arbejdsmetode, hvor han i utallige forarbejder bearbejdede sine indtryk af leg, bevægelse og lys i keramik, fotografier og skitser, noter m.m.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2016

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 26. apr. 2016

Eksemplarisk formidling af J.F. Willumsens maleri af badende børn på stranden. Velegnet til undervisningsbrug på HF og gymnasiet og for studerende på de videregående uddannelser.

J.F. Willumsens maleri "Sol og ungdom" var 8 år undervejs, inden det blev færdigt i 1910. Året før havde han malet det samme motiv som en slags generalprøve. Bogens fokus er på tilblivelsen af de to malerier og på Willumsens arbejdsmetode, hvor han i utallige forarbejder bearbejdede sine indtryk af leg, bevægelse og lys i keramik, fotografier og skitser, noter m.m. Bogen rummer i alt fem artikler skrevet af kunsthistorikere, en litterat og en professor i pædagogik, der analyserer maleriernes stil og motiv og debatterer temaet om børns nøgenhed. Et optryk af de to malerier kan foldes ud i stort format. "I bølgen blå" er udgivet i forbindelse med en udstilling af samme navn i et samarbejde mellem Skagens Museum og J.F. Willumsens museum.

Læring og fordybelse er i højsædet i denne indbydende kunstbog om J.F. Willumsens malerier med de badende børn på stranden. Den lettilgængelige tekst og opsætningen af de mange illustrationer gør, at man hurtigt bliver klogere på Willumsens arbejdsmetode og bliver interesseret i tidens aktuelle temaer.

I kataloget Naturmøder kan man se andre af J.F. Willumsens naturskildringer, der vises sammen med værker af 11 samtidskunstnere.


Kristeligt dagblad

d. 21. juni 2016

af

af

Henrik Wivel

d. 21. juni 2016