Bøger / skønlitteratur / roman

I denne søde sommertid : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. Der er varme sommertemperaturer på Gotland, da en lokal familiefar findes brutalt skudt ned. Kriminalinspektør Anders Knutas er på ferie, hans næstkommanderende, Karin Jacobsson må derfor gå i gang. Så sætter endnu et mord alle medier samt politiet i alarmberedskab.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2010

af

af

Beth Høst

d. 20. maj 2010

Dette er en godbid til alle dem, der sværger til krimier i den skandinaviske genre.

Jungstedts 5. krimi foregår i den gotlandske højsommer, og vi møder alle de samme figurer, som optræder i de forrige bøger. Kriminalinspektør Anders Knutas er på ferie på Fyn med sin danske kone, så det er hans næstkommanderende Karin Jacobsson, der må samle tropperne og gå i gang med opklaringen, da en lokal familiefar findes skudt ned, så det nærmest ligner en henrettelse. Journalisten Johan Berg optræder også, og med ham de lokale medier, der alle slås for deres del af kagen. Berg kæmper med problemerne omkring forholdet til sit barns mor, så "den skandinaviske krimiskole", hvor privatsfæren får god plads for at give figurerne baggrund, fungerer helt som forventeligt. Knutas lider også af lidt personlig ægteskabskedsomhed, og tager derfor det første fly hjem for at være med i denne nye sag. Karin bliver lidt stødt, men er alligevel glad for at se ham. Jungstedt fortæller ubesværet, perspektivet bag mordene kan måske forekomme lidt som en hovsa-forklaring som dog udbygges, og spændingen holdes fint til slutningen, Jungstedt kan sit håndværk med at få rundet en historie af.

Svenske omtaler af denne titel mener ikke, at denne er helt så god som Den døende dandy, men det er kun nuancer, er man som læser først hooked på genren, er det uden betydning.

God sommerunderholdning til krimielskerne.


Politiken

d. 25. juni 2010

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 25. juni 2010


Børsen

d. 3. juni 2010

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 3. juni 2010