En fabrik vil lukke en afdeling på trods af, at de 1100 ansatte to år forinden indgik en aftale om bl.a. nedsat løn for at kunne beholde deres job. Det vil arbejderne ikke finde sig i, så de tager kampen op.
En tyskejet fabrik i Frankrig vil lukke en afdeling og fyre alle 1100 ansatte. Dette på trods af at arbejderne to år forinden indgik en række aftaler om bl.a. lønnedgang, for at sikre deres jobs. En gruppe talsmænd og -kvinder blandt arbejderne, med den karismatiske Laurent i spidsen, tager kampen op mod ejerne og magthaverne, men som konflikten trækker i langdrag, og også begynder at påvirke privatlivet, begynder arbejderne internt at blive uenige om strategien.
Flot og fængende film. Det er ren fiktion, men formen minder om den dramadokumentariske, og stilen med lange passager hvor lydsiden består af musik til håndholdte billeder af meget oprørske arbejdere i kamp mod bl.a. politiet, er stærke, realistiske og meget intense. Filmen er meget dialogbåret, men det når aldrig at blive kedeligt. Den var nomineret til De Gyldne Palmer 2018.
Det er sjældent at se en film som "I krig". Engelske Ken Loach laver lignende socialrealistiske film om den engelske arbejdsklasse, mens amerikanske film ofte viser fx finanskrisen ud fra en betydeligt mere poleret og smart form som fx i The big short.