Bøger / skønlitteratur / roman

Ikke altid kaviar


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om Thomas Lieven, hemmelig agent mod sin vilje med to svagheder: kvinder og kogekunst, og hans fantastiske eventyr under 2. verdenskrig, garneret med raffinerede madopskrifter.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Niels Jørgensen

d. 19. dec. 2018

Når man sidder med denne billigbogsudgave af Simmels kombinerede kogebog og agentroman beklager man oprigtigt, at der ikke er ofret en normaludgave på værket. Værket, det er faktisk ikke for meget sagt, for man står her over for den morsomste, mest underholdende og tillige vanvittigt spændende agentroman, som tænkes kan - og undertegnede er ellers en hærdet læser af genrens produkter! Lige så lidt som man kan referere handlingen i en Feydeau-farce kan man gengive handlingen i Ikke altid kaviar, det er en sand malstrøm af spændende begivenheder, fortalt med funklende lune, og bogens personer lever i en for genren helt eminent grad. Og nu det kulinariske! Hovedpersonen, Thomas Lieven, er gourmet af første rangklasse, og i en række af krisesituationerne i bogen løser han problemerne takket være sine gastronomiske evner, han vender simpelthen stemningen til sin fordel ved at servere et måltid for kontraparten, -og han belønner forbundsfæller ved at lave mad til dem. Opskrifterne,til hvilke der er register sidst i bogen, er bearbejdede og oversat af husholdningslærerinde Inge Lotz, men de er ikke for hvermands pengepung. Klare og overskuelige som de er, kan de, med fornøden indsats af energi og tålmodighed, tillaves af enhver, der holder af at arbejde i sit køkken. Bogen anbefales på det allervarmeste, men ak, i denne udgave holder den desværre ikke ret længe.


litteratursiden.dk

d. 1. jan. 2003

af

d. 1. jan. 2003

Blanding af røverroman og agentroman rørt op med madopskrifter. Anbefalet af bibliotekar Inge Sørensen, Gentofte BibliotekerneLån bogen på Det har været en fornøjelse at genlæse Simmels : 'Ikke altid...


Information

d. 29. dec. 1970

af

af

Lisbeth Hertel

d. 29. dec. 1970


Politiken

d. 4. jan. 1964

af

af

Bent Thorndahl

d. 4. jan. 1964


Berlingske tidende

d. 9. okt. 1971

af

af

Tage La Cour

d. 9. okt. 1971


Berlingske tidende

d. 9. juli 1985

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 9. juli 1985


Politiken

d. 8. maj 1985

af

af

Harald Mogensen

d. 8. maj 1985