Bøger / skønlitteratur / roman

Ildmanden


Beskrivelse


Krimi. En pyroman er løs i Oslos forstæder, mens gymnasieeleven Karsten forelsker sig i en muslimsk pige og bliver forfulgt af hendes familie. Karsten forsvinder sporløst og brandene stopper, men otte år senere forsøger lillesøsteren Nynne at opklare, hvad der skete med broderen.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2012

af

af

Frederik Nielsen

d. 2. mar. 2012

Psykologisk thriller med et interessant og troværdigt persongalleri og aktuelle problematikker omkring konflikterne mellem indvandrerne og indbyggerne i forstæderne. Henvender sig til læsere af krimier og spændingsbøger med det psykologiske element.

En pyroman er på spil, og imens bliver den kvikke, men stille gymnasieelev Karsten rodet ind i en bandekrig og bliver forfulgt af en muslimsk familie, da han involverer sig med Jasmeen fra klassen. Adrian er vikar på skolen og forsøger at hjælpe Karsten men har tætte forbindelser til en ekstremistisk gruppe. Karsten forsvinder en skæbnesvanger nat i påsken, og otte år efter forsøger lillesøsteren Nynne at opklare, hvad der skete med broderen, men efterforskningen får pyromanen til at vågne op igen efter otte års dvale. Historien fortælles fra flere personers synsvinkel. Den menneskelige psyke er en vigtig del af Damhaugs forfatterskab, og han forsætter med sin tredje bog at søge dybere ind i de mørkeste afkroge af menneskets sind.

Romanen har flere ligheder med forfatterens to forrige og minder om andre psykologiske spændings- og krimiromaner som fx af tyske Sebastian Fitzek.

Bogens første del følger primært Karsten sideløbende med den endnu ukendte pyroman. Da identiteten afsløres, og Nynne otte år senere vil skrive en bog om Karsten, er det hans skæbne, der er den røde tråd i historien, og det giver desværre en del gentagelser i en ellers overbevisende og velskrevet historie. Bogen overrasker og formår at holde læseren nygerrig helt til slutningen.


litteratursiden.dk

d. 2. apr. 2012

af

af

Helle Regitze Boesen

d. 2. apr. 2012

Ildmanden sætter dagsordenen i en drønspændende thriller. En ung indvandrer fra Pakistan kommer til Norge i 1970’erne og får job hos en landmand. I de år kunne mennesker med mørk hud vække mange pige...


litteratursiden.dk

d. 17. okt. 2012

af

af

Michael Krarup

d. 17. okt. 2012

På et tidspunkt i Ildmanden referer en af hovedpersonerne til en psykiater, som hun tidligere har gået hos, og som hun ikke syntes kunne bruges til noget. Og siger så at nu skriver han gudhjælpemig kr...


Politiken

d. 12. apr. 2012

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 12. apr. 2012