Bøger / faglitteratur til børn

Illustreret håndbog i mytiske væsener : en kort introduktion til forskellige væsener som optræder i myter og sagn fra hele verden


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juli 2009

af

af

Erik Damskier

d. 15. juli 2009

Bogen er et slags leksikon over overnaturlige skikkelser og fænomener fra mange kulturkredse og tider. Dens målgruppe er læsere, der søger overblik over folketroens mangfoldige fantastiske væsener.

Forfatteren Anita Ganeri er krediteret for mere end 45 bøger på dansk. Her fortæller hun om over 100 mere eller mindre kendte kreaturer af mytisk eller fantastisk art. Hvert væsen får en omtale på en halv til en hel side med tilhørende billeder. Der er kendte figurer som Minotaurus, Goliat eller fugl Føniks, men også en lang række mindre kendte fra asiatiske eller amerikanske kulturer. De fleste karakterer får kun en kort omtale eller indlemmes i en overkategori. Bogen er inddelt i 8 kapitler under overskrifter som: Flyvende væsener, Kimærer, Dæmoner og spøgelser eller Havdyr. Illustrationerne er en blanding af ældre fremstillinger og nye 3-D computerbilleder.

Jeg har ikke kunnet finde lignende bøger, der forsøger at skabe et overblik over hele faunaen af mytiske væsener, men der findes bøger om enkelte eller få af skabningerne, ligesom også nogle fænomener beskrives i tværgående værker om "det overnaturlige". Desuden findes nogle internetsider, der ligner denne bog.

I betragtning af det meget specielle emne og den summariske behandling de enkelte væsener får, er det tvivlsomt om bogen har nogen relevans for et skolebibliotek. På et folkebibliotek vil bogen måske kunne fylde et hul i tilbuddet.


Himmelskibet

Nr. 23 (2009/2010)

af

af

Thomas Winther

Nr. 23 (2009/2010)Informationer og udgaver