Bøger / skønlitteratur / roman

Indespærret : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. Anklageren Svea Lundström Duval undersøger et uhyggeligt dødsfald på Solängens ungdomshjem. En af de indsatte siges at kende sandheden, men ikke alt er som det ser ud til at være.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2008

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 25. sep. 2008

Læsere af nordiske krimier og retssalsdramaer i almindelighed vil være underholdt af denne tredje bog om juristen Sara Lundström Duval.

Forfatteren er som dommer inde i romanens univers: forbrydere, efterforskere og sagførere, kriminalsagers kompleksitet. Det er tydeligt i bogen, men det juridiske tynger sine steder historien noget. Det er dog en spændende historie om det voldsomme mord på en ansat fra et behandlingssted for unge. En gruppe unge anklages, og Sara afløser en veninde som forsvarer for den ene. Derefter følger en dramatisk opklaring af de komplicerede sammenhænge, hvor Sara igen sætter livet på spil. Der er flere sidehistorier bl.a. om Saras lave selvværd og identitetskrise som mulat og mor til en baby samt om samlivet med sin mand og barnefaderen(?) Melvis.

Denne tredje og selvstændige del om Sara følger samme skabelon som de tidligere efterspurgte bind: En vanskelig sag, problemer med jura vs. politiarbejde, Saras engagement som en terrier, voldsomme og farlige situationer samt personlige kriser. I Norden overgås Klackenberg stadig af Åsa Larsson og hendes anklager, Rebecka Martinsson, men ellers er der langt mellem juridisk baserede krimier.

Trods skabelongentagelse og juristeri i beskrivelserne er der tale om en spændende krimi, der sammen med de første bind tilfører genren nye aspekter og en kompleks hovedperson, hvis privatliv tager en afgørende vending med den overraskende slutning. Den retter noget op på helhedsindtrykket og lover en velkommen fortsættelse.


litteratursiden.dk

d. 27. okt. 2008

af

af

Birgit Kringelbach

d. 27. okt. 2008

Højspændt krimiplot infiltrerer forsvarerens anspændte privatliv. Der er virkelig knald på svenske Tove Klackenbergs tredje roman om anklageren Svea Duval. I dette bind er hun højgravid, usikker på hv...


Berlingske tidende

d. 21. nov. 2008

af

af

Mette Strømfeldt

d. 21. nov. 2008


Jyllands-posten

d. 6. dec. 2008

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 6. dec. 2008


Weekendavisen

d. 24. okt. 2008

af

af

Katinka Bruhn

d. 24. okt. 2008


Information

d. 9. okt. 2008

af

af

Mette Højbjerg

d. 9. okt. 2008