Bøger / skønlitteratur / roman

Ingenmandsland


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Kriminalroman fra 1950'ernes Los Angeles, om vold og død, gangstere, narkotika og kommunistforskrækkelse, og om en politistyrke, hvor korruptionen blomstrer, så retfærdigheden har trange kår.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Flemming Faarup

d. 18. dec. 2018

James Ellroy er ikke tidligere blevet udgivet på dansk, meno han kendes fra et arrangement om den moderne krimi, holdt i forbindelse med Århus festuge. Hans Ingenmandsland, som er nr. 2 i enplanlagt serie på fire bind om kriminaliteten og politiets virke i Los Angeles i 50'erne er blevet rost rundt om i verden. Denne roman er beskrivelsen af nogle brutale mord og politiets arbejde medopklaringen af disse. Handlingen starter nytårsmorgen 1950 med opdagelsen af et seksuelt mishandlet mandelig; og så følger opklaringsarbejdet, som kun bliver til noget, fordi kriminalbetjent DannyUpshaw kan bruge opklaringen til at fremme egne ambitioner. I historien bliver vævet beskrivelsen af det ineffektive politi, interne modsætninger mellem de forskellige politiinstanser, korruptionog svindel, kommunisthetz, politiprovokation osv. De to andre 'helte' i bogen er Mal Considine og Buzz Meeks, og meget træffende for den rå stemning, er det kun Buzz, der overlever slutningen, hvorhan forsvinder 'udi ingenmandsland'. Beskrivelsen af det amerikanske samfund i efterkrigstiden kender vi fra andre romaner, tegneserier og film, men denne skildring bliver ikke overflødig af dengrund; den er godt skrevet og godt oversat.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Flemming Faarup

d. 19. dec. 2018

James Ellroy er ikke tidligere blevet udgivet på dansk, men han kendes fra et arrangement om den moderne krimi, holdt i forbindelse med Århus festuge. Hans Ingenmandsland, som er nr. 2 i en planlagt serie på fire bind om kriminaliteten og politiets virke i Los Angeles i 50'erne er blevet rost rundt om i verden. Denne roman er beskrivelsen af nogle brutale mord og politiets arbejde med opklaringen af disse. Handlingen starter nytårsmorgen 1950 med opdagelsen af et seksuelt mishandlet mandelig; og så følger opklaringsarbejdet, som kun bliver til noget, fordi kriminalbetjent Danny Upshaw kan bruge opklaringen til at fremme egne ambitioner. I historien bliver vævet beskrivelsen af det ineffektive politi, interne modsætninger mellem de forskellige politiinstanser, korruption og svindel, kommunisthetz, politiprovokation osv. De to andre 'helte' i bogen er Mal Considine og Buzz Meeks, og meget træffende for den rå stemning, er det kun Buzz, der overlever slutningen, hvor han forsvinder'ud i ingenmandsland'. Beskrivelsen af det amerikanske samfund i efterkrigstiden kender vi fra andre romaner, tegneserier og film, men denne skildring bliver ikke overflødig af den grund; den er godt skrevet og godt oversat.


Jyllands-posten

d. 20. mar. 1990

af

af

Ib Monty

d. 20. mar. 1990


Politiken

d. 20. mar. 1990

af

af

Harald Mogensen

d. 20. mar. 1990


Berlingske tidende

d. 18. maj 1990

af

af

Bo Tao Micha¨elis

d. 18. maj 1990


Land og folk

d. 3. apr. 1990

af

af

Lotte Thyrring Andersen

d. 3. apr. 1990


Weekendavisen

d. 4. maj 1990

af

af

Bo Bjørnvig

d. 4. maj 1990


Det fri aktuelt

d. 24. apr. 1990

af

af

Preben B. Christensen

d. 24. apr. 1990


Pinkerton

Nr. (32) (1990)

af

af

Jan Bitsch Steffensen

Nr. (32) (1990)