Bøger / faglitteratur

Inkluderende pædagogik : den svære vej fra idealer til praksis


Beskrivelse


Anvisning på at nå frem til den inkluderende skole samt de parametre, som kan være med til både at fremme eller hæmme processen samt de pædagogiske parters betydning for udviklingen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2011

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 15. sep. 2011

Begrebet inklusion i skolen er et af de begreber, som fylder meget i den pædagogiske debat i disse år, hvor mangfoldigheden i klasseværelset er tiltaget, samtidig med at der er et både politisk og økonomisk pres på skolerne for at inkludere flere og flere elever med særlige vanskeligheder i klassefællesskabet. Målgruppen for bogen er alle, som arbejder med inklusion i praksis, deriblandt politikere, skoleledere og lærere, som kan anvende bogen til at hjælpe med at skabe fælles værdier og en inkluderende pædagogik.

Bogen er blevet til på baggrund af forfatterens forskningsprojekt Inkluderende pædagogik - intentioner og virkelighedens verden, 2009 og beskriver på den baggrund en værdibaseret fremgangsmåde til udvikling af skoler i praksis. Bogen giver bud på vejen til den inkluderende skole samt de parametre, som kan være med til både at fremme eller hæmme processen samt de pædagogiske parters betydning for udviklingen. Vejen er svær og skal løses i samarbejde mellem alle skolens parter.

Det vil være oplagt også at læse forfatterens Inkluderende pædagogik - intentioner og virkelighedens verden, 2009, som danner baggrund for denne bog. Derudover kan titlerne Børn i vanskeligheder : samarbejde på tværs, 2011 og Inkluderet i skolens læringsfællesskab?, 2011 også anbefales.

Meget aktuel udgivelse om en problematik, som alle skoler arbejder med at finde gode løsninger på.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 22. feb. 2012

af

af

Helle Bjerresgaard

d. 22. feb. 2012