Inklusion er en af folkeskolens største udfordringer. En udfordring som forandrer folkeskolens pædagogiske univers. Denne udgivelse giver et indblik i inklusionens dilemmaer samt præsenterer aktørnetværksteori som analytisk ramme for undersøgelse af inklusion. Bogen har relevans for skoleledere, lærere samt skolens øvrige pædagogiske faggrupper. Derudover giver det god mening, at anvende bogen ved pædagogisk uddannelse og videreuddannelse.
Bogen indledes med en introduktion til inklusionsbegrebet samt aktørnetværksteori. Derefter tager bogen, med udgangspunkt i aktørnetværksteori, fat på inklusionens mange dilemmaer i organisation, profession og praksis. Bogen er teoretisk funderet, men den teoretiske verden er tæt knyttet til skolens praktiske virkelighed. Bogen giver lærere og skoleledere god basis for at komme godt i gang med inklusionsarbejdet.
Det vil være relevant for målgruppen også at læse andre titler om inklusion og om anerkendende pædagogik som eksempelvis Inklusion i skolen, 2013, Jeg ser dig - nye perspektiver på anerkendende pædagogik, 2013 eller udgivelser om KRAP, som eksempelvis KRAP i skolen, 2013.
Interessant indspark for skolens pædagogiske personale til inklusionsarbejdet. Bogen er et vedkommende indlæg i en højaktuel pædagogisk problematik.