Bøger / faglitteratur til børn / bibliografier

Islam : Koran, Hadith, Sharia


Beskrivelse


Forsvar for troen Islams fredelige hensigter, samt en nyfortolkning af Koranen som passer ind i et deomkratisk samfund, og som hverken er konservativ eller kulturmuslimsk.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2015

af

af

Grethe Lorentzen

d. 11. aug. 2015

Et forsvar for troen islams fredelige hensigter. Subjektiv debatbog fra en muslim til de interesserede i islams rolle i dag.

Tønnsen konverterede for år tilbage til islam, har studeret islams tekster grundigt, og har skrevet flere bøger om islam. Her gennemgår hun, med mange citater, islams kildeskrifter - Koranen og Hadith-litteraturen med en nytolkning af disse med hensyn til menneskeret, strafferet, krig og fred. Fx mener Tønnsen, at det er en misforståelse, at Koranen foreskriver dødsstraf ved frafald, og billiger drab på ikke-muslimer. Hun mener ikke at Koranen ikke giver belæg for begrebet "hellig krig". Tønnsen har selv oversat koran-citaterne.

Tønnsen er en varm fortaler for en tidssvarende tolkning af Koranen, der passer ind i et demokratisk samfund, og hun mener, at der er en tredje vej mellem kulturmuslimer og et konservativt syn på troen: et personligt guds-forhold i pagt med tiden. Hun henviser dog samtidig til mange muslimske kritikere af islam, som har måttet lade livet. Det er spørgsmålet, om hun med sine gode argumenter og nærlæsning af Koranen kan overbevise især de muslimske voldelige om en fredens islam.

Tønnsen har senest udgivet Islam - min hjertesagTror muslimer at jorden er flad?KætterMoskeernes mange ansigter og Tror muslimer at jorden er flad?. Bogen er led i en række debatbøger, som beskæftiger sig med islam og dens forhold til vestlige værdier, som fx Hirsi Alis Kætter og Moskeernes mange ansigterTønnsen har senest udgivet Islam - min hjertesag og . Bogen er led i en række debatbøger, som beskæftiger sig med islam og dens forhold til vestlige værdier, som fx Hirsi Alis Kætter og Moskeernes mange ansigterTønnsen har senest udgivet Islam - min hjertesag og Tror muslimer at jorden er flad?. Bogen er led i en række debatbøger, som beskæftiger sig med islam og dens forhold til vestlige værdier, som fx Hirsi Alis og Moskeernes mange ansigterTønnsen har senest udgivet Islam - min hjertesag og Tror muslimer at jorden er flad?. Bogen er led i en række debatbøger, som beskæftiger sig med islam og dens forhold til vestlige værdier, som fx Hirsi Alis Kætter og .


Bibliotekernes vurdering

d. 18. aug. 2003

af

af

Thomas Sloth (skole)

d. 18. aug. 2003

Der er i den sidste tid udkommet en hel del bøger om verdens religioner - herunder også islam. Denne bog adskiller sig fra disse ved at lægge en udpræget dansk synsvinkel på islam, og der gøres meget ud af at imødegå de fordomme som mange har i.f.t. islam og muslimer. Budskabet er, at der intet er galt med troen - kun med måden at tolke og forvalte den på. Forfatteren er i øvrigt selv dansker som er konverteret til islam. Bogen, der hører til serien Troens verden, henvender sig til folkeskolens ældste elever og studerende på VUC. I ni gennemarbejdede og detaljerige kapitler kommer man godt rundt om emnet og rammer aspekter som: islamisk etik, familie og kønsroller samt samfund og politik. Der perspektiveres ofte fra Koranens ord til nutidens tolkninger. Sproget er velskrevet og letlæst. Layoutet er indbydende med pastelfarvede sider og billedtekster samt gode fotos og illustrationer. Teksten er sat i to spalter, og der er en hel del faktabokse med fx citater fra Koranen. Bagest et stikords register. Bogens bagside henviser desuden til en tilhørende hjemmeside. Forfatteren har tidligere skrevet Islam i europæisk klædedragt (98/08).


Religion

2003, nr. 4

af

af

Kirsten Riis-Olsen

2003, nr. 4


Efterskolen

Årg. 36, nr. 11 (2004)

af

af

Birgitte Refshauge Kjær

Årg. 36, nr. 11 (2004)


Religionslæreren

Årg. 99, nr. 5 (2003)

af

af

Kaj Ove Krogh

Årg. 99, nr. 5 (2003)