Bøger / faglitteratur til børn

Islams højtider


Beskrivelse


Om muslimernes tro, tidsregning og hellige skrift, koranen. Muhammed, hans liv og betydning for de muslimske højtider samt om de øvrige fester og deres oprindelse.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 1997

af

af

Britta Liboriussen

d. 31. jan. 1997

Udgivelse i serien Vi fejrer , der i følge bagsideteksten er en serie "begynderbøger" for børn om de enkelte religioners højtider og fester. Denne bog kan anvendes af børn fra ca. 11 år.I en enkel og lettilgængelig tekst illustreret med mange store farvefotografier fortæller forfatteren om islam og de højtider og traditioner, der knytter sig til religionen. Teksten er underbygget med citater fra Koranen og andre kilder og med udtalelser fra muslimske børn. Læseren følger 11-årige Husain og 8-årige Fatima i hverdag og fest. Bogen er interessevækkende og engagerende. Bag i bogen ordliste, liste over bøger og videoer om islam indeholdende 13 danske bøger og 2 danske videoer. Der er efterhånden udkommet mange bøger om islam. I 1996 udkom på samme forlag Mekka af Shahrukh Husain. De to bøger supplerer hinanden fint. For lidt ældre børn kan nævnes Islam af Sue Penney, Åløkke, 1996, der også omtaler islams højtider. I bogen Jeg er muslim af Jens Jørgen Nygaard, Forum, 1991, fortælles om en 11-årig drengs liv med islam i hverdag og fest. Nærværende bog supplerer børnebibliotekets bøger om islam på en god måde, hvad angår beskrivelsen af de fester og højtider, der knytter sig til religionen. Den er også blandt de lettest tilgængelige.


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 1997

af

af

Lasse Andersson (skole)

d. 31. jan. 1997

En god og reel introduktion til forståelsen af islam. Med udgangspunkt i den islamiske tidsregning og kalender, der er forskellig fra solåret, gennemgås det islamiske års højtider. Hver højtid har sit eget dobbeltopslag med en letoverskuelig tekst, der giver højtidens baggrund. Udtalelser fra de to gennemgående børn Husein og Fatima, der også optræder på de fleste af de gode og skarpe farvefotos, sætter teksten ind i en nutidig og levende ramme. Enkelte opslag behandler mere generelle islamiske temaer, såsom Koranen og bønnen. Sproget er klart, men citaterne fra Koranen og de arabiske ord kræver koncentration. Teksten kan selvlæses fra 6. klasse, men med formidling kan bogen benytttes fra 3. klasse. Bag i bogen findes en udførlig ordforklaring, stikordsregister og litteraturliste. På skolebiblioteket har vi flere bøger om islam, bl.a. Islam af Flemming Madsen Poulsen fra 1996 og Islam af Sue Penney fra 1996. Vi fejrer islams højtider giver en anden indgang til islam og kan indgå i tema- og projektarbejde og samtidig være med til at aflive fordommene om muslimerne og deres tro.


Weekendavisen

d. 23. jan. 1998

af

af

Anne Knudsen

d. 23. jan. 1998


Folkeskolen

Årg. 114, nr. 25 (1997)

af

af

Knud Helge Lysholm Larsen

Årg. 114, nr. 25 (1997)


Børn & bøger

Årg. 50, nr. 4 (1997)

af

af

Kirsten Andersen

Årg. 50, nr. 4 (1997)Informationer og udgaver