En smuk bog, for den kulturhistorisk interesserede læser.
I 100-året for Jacob Kornerups død er Nationalmuseet og Roskilde Museum gået sammen om udgivelsen af denne gedigne og veltilrettelagte bog, hvor museumsmedarbejdere fortæller om den alsidige og arbejdsomme kunster, arkæolog og museumsmands virke i sidste del af 1800-tallet. Jacob Kornerup boede livet igennem i Roskilde, han uddannede sig som kunstner, blev elev af bl.a. Eckersberg. I midten af 1800-tallet blev han knyttet til Nationalmuseet hvor han udførte sine antikvariske tegninger af kirker, stendysser m.v. med arkæologen Worsaae. Snart bliver afdækning og restaurering af kalkmalerier hans foretrukne arbejdsområde, og i sit lange arbejdsliv når han at restaurere mindst 77 kirker, efter metoder og principper og i en hast der med en nutidig viden om konservering ikke altid har været hensigtsmæssig. Bogen er gennemillustreret i farver med fotografier, akvareller og tegninger, og de fleste med kalkmalerier og kirkeinteriører som motiv.
Jørgen Jensen Et archæologisk Vikingetog : J.J.A. Worsaaes rejse til England, Skotland og Irland 1846-47,2007, om arkæologen og museumsmanden J.J.A.Worsaae (1821-85), er i et tilsvarende udstyr og kvalitet og med samme målgruppe.
En velskrevet og rigt illustreret bog om kunstneren og museumsmanden Jacob Kornerup (1825-1913), der i sit lange og arbejdsomme liv bl.a. på godt og ondt satte sit præg på afdækning og restaurering af de middelalderlige kalkmalerier.