Bøger / skønlitteratur / roman

Jagthundene


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi fra Norge, hvor efterforskningsleder William Wisting bliver suspenderet, da det viser sig, at en 17 år gammel drabsdomfældelse blandt andet byggede på et plantet DNA-bevis. Wisting forsøger at genløse sagen og finde ud af, hvem der plantede beviset.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2014

af

af

Per Månson

d. 24. mar. 2014

Til læsere af nordiske kvalitetskrimiserier.

Horst er en af de få krimiforfattere, der har politimæssig baggrund, og det mærkes på hans grundighed og realisme i beskrivelse af politiarbejdet. Han er desuden forfatter til børnekrimiserien Clue. Jagthundene er hans fjerde på dansk i serien om William Wisting, men hans ottende på norsk. De fire første får vi måske aldrig oversat. En dømt morder, som WW undersøgte, bliver løsladt efter 17 år. Hans advokat opdager, at et af de afgørende beviser var plantet, og WW bliver som efterforskningsleder suspenderet og udsat for intern undersøgelse. Sideløbende gennemgår han den gamle sag igen for at finde ud af, hvem der plantede det falske DNA-spor. Samtidig er en pige forsvundet på samme måde som for 17 år siden, og WW må følge opklaringen på sidelinjen. Heldigvis kan hans journalistdatter Line agere, selv om det bliver faretruende for hende. Jeg synes, det er Horsts hidtil bedste, som bringer ham frem i toppen af den nordiske krimielite. Sprog og spænding er i top og realismen fejler som sagt intet.

Efterhånden på linje med de bedste nordiske kolleger og med en hovedperson uden misbrugsproblemer. Hverken af alkohol eller opera.

En rigtig god og spændende krimi i et forfatterskab, der udvikler sig i opadgående retning.


litteratursiden.dk

d. 8. maj 2014

af

af

Rikke Bødker

d. 8. maj 2014

Politimanden Wisting har selv fået problemer og jages af medierne om en gammel sag i denne sindssygt spændende krimi om et justitsmord. Uskyldig dømt for mord er omdrejningspunktet i Horsts fjerde rom...


Weekendavisen

d. 28. mar. 2014

af

af

Bo Bjørnvig

d. 28. mar. 2014