Bøger / faglitteratur til børn

Jagtvej 69 : historien om et hus


Beskrivelse


Historien om huset, arbejderne, aktivisterne, musikken, gadekampene, pengebagmændene, de politiske kampe og visionerne.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Sanne Caft

2007

"69" er blevet et symbol på vrede og oprør, det skrives på mure af unge overalt i Europa. Bogen fortæller historien om huset, der i 109 år var samlingssted og arnested for først arbejderbevægelsen og kvindesagen, senere ungdomsoprør, BZ-bevægelsen og endelig autonomes og punkeres bevægelser. Bogen kan læses af alle med interesse for dels husets historie, dels for baggrunden for de optøjer, der har hærget Nørrebro i København.

Forfatteren er journalist ved B.T. og har tidligere udgivet biografier om Bertel Haarder og Svend Auken. I bogen sætter han fokus på symbolet og huset på den nu herostratisk berømte adresse. Bogens layout har en formentlig tilsigtet råhed og kant, som indholdet også har. Her er malerklatter, kontrastfarver, uredigerede fotos og lister i kaotisk layout. Et kongelialt design, hvis primære fokus er fotos. Teksten fortæller i mundret sprog om historien, her er forståelse og ingen løftede pegefingre.

Bogen er en kilde til historien og folkene bag det omstridte hus. Andre kilder er fx dokumentarfilmen 500 stenkastende autonome voldspsykopater fra helvede, 2007. Ellers er konflikten beskrevet i et utal af artikler, men denne samler og giver overblik.

Bogen er et overblik over historien og personerne bag den nu berømte og berygtede adresse i København: Jagtvej 69. I et billedrigt værk, der minder om ungdomsblade og grafittifyldte mure, fortælles historien om arbejderbevægelsens og ungdommens hus. Kan anvendes til interesserede og skoleopgaver.


Weekendavisen

d. 23. nov. 2007

af

af

Joakim Jakobsen

d. 23. nov. 2007


Jyllands-posten

d. 26. nov. 2007

af

af

Dennis Nørmark

d. 26. nov. 2007