Bøger / faglitteratur / barndomserindringer

Jeg er her jo : kald mig aldrig Tønder-pigen igen


Beskrivelse


Den ældste af døtrene i den modbydelige Tøndersag, fortæller sin unikke uafrystelige historie. Til dig som læser autentiske kriminalsager.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2022

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 17. juni 2022

Den ældste af døtrene i den modbydelige Tøndersag, fortæller sin unikke uafrystelige historie. Til dig som læser autentiske kriminalsager.

"Lad os så sige det, som det er, siger hun. Ellers giver det ingen mening." Sådan lyder Zandras indledende ord. Hun er kun 3 år da hendes far første gang sætter hende på sit skød, ikke af kærlig omsorg, men fordi hun skal lege med den voksne mands køn. Og hun er 11 år gammel, da politiet i 2005 sætter en stopper for overgrebene. Gennem hele sin barndom bliver Zandra udsat for uhyggelige overgreb af sine forældre, og af de mænd som lejer hendes krop fx med pizzaer som betaling. Historien både før og efter faderens anholdelse fortæller Zandra med overskrifter som "Hun græder næsten aldrig", "Er det så det, jeg koster?", "Kan man dø af skam?", "En syg virkelighed" og "Dø ung og bliv et smukt lig". Det er fortællinger om overgreb og svigt, om en ødelagt barndom og om livet på trods bagefter, med plejefamilier og kærester. Zandra er i dag 27 år og den ældste pige i den meget omtalte Tønder-sag. Hun fortæller sin historie i samarbejde med Pia Møller Søe.

Råt for usødet fortæller Zandra sin historie og sætter tankevækkende ord på alt det, som det er svært at sætte ord på. Hun har ikke brug for medlidenhed og velmenende forståelse, men fortjener for at blive set og hørt som mennesket Zandra, og ikke blot "Pigen fra Tøndersagen".

Om Tøndersagen er der fx også GrænselandetTøndersagen og TøndersagenOm er der fx også Grænselandet og .