Målgruppen er studerende og undervisere i litteraturfag, som med fordel kan bruge artiklerne enkeltvis.
10 artikler om æstetik og kulturmøde i Den afrikanske farm, 1937. De fleste er skrevet af litterater med stor indsigt i Blixen, men de er meget forskellige, både i vinkel og sværhedsgrad: Flere er på højt niveau, andre er letlæste. Nogle tager afsæt i værket, andre i dets fortæller, et par stykker i personen Karen Blixen og faktuelle problemstillinger i kolonihistorien. For eksempel indskriver Jacob Bøggild værket i traditionen fra den romantisk-arabeske rejseskildring - krævende og spændende læsning. Maria Bierbaum Oehlenschläger ser på racisme og litterær farlighed i Den afrikanske farm og den historiske samtid - interessant og overraskende vinkel. Og Christian Braad Thomsen konkluderer vidtgående fra værk til person, fx om Blixens mulige deltagelse i swinger parties.
Krydsfeltet mellem værk, biografi, æstetik, kultur og historie har jeg kun tilnærmelsesvis fundet i udstillingskataloget Karen Blixens Afrika, 2012, som er på et mere alment niveau. Her ud over giver 50-året for Blixens død andre bøger om hende, fx Schmidt-Madsen En lille bog om Blixen, 2012, der er letlæst og levende med hovedvægt på det biografiske.
10 artikler om æstetik og kulturmøde hos Blixen i Den afrikanske farm med meget forskellige vinkler på værk, ophav og biografi. Som helhed en fin samling, som kræver litteraturfaglig viden for at forstå og vurdere de enkelte bidrag.