Bøger / faglitteratur til børn

Jeg kender en racerkører


Beskrivelse


Niklas kender en racerkører, og en dag får han lov til at komme med hen på racerbanen. Han oplever en masse og ser, hvad der foregår på denne specielle arbejdsplads.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jan. 2010

af

af

Bo Knudsen

d. 12. jan. 2010

Arbejdspladsbeskrivelse for de ca. 4-7-årige. Oplæsning hjemme eller brugt til temaarbejde i institution/skole. Indbydende og præcise forsider.

I skrivende stund er der kommet ti bøger i serien, der handler om børn på besøg på en arbejdsplads. I Jeg kender en racerkører besøger Niklas en racerkører på en racerbane, og i Jeg kender en politibetjent er Joakim på besøg hos politiet. Begge bøger ligner helt de tidligere og har således store, fine illustrationer i tegnerens sædvanlige, let humoristiske streg og en tekst, der passer til målgruppen. Oplysningerne er relevante og giver et indblik i de to professioner. Bøgernes tyske oprindelse vil ikke genere danske børn.

Ralf Butschkow er kendt for sine sjove billedbøger med skøre fejl, fx Det er helt galt! (09/35). Emnemæssigt er følgende to fotografiske billedbøger dem, der kommer nærmest: Racerbiler (06/30) fra Flachs og Hva' laver politiet (99/13).

I 1970'erne kom der billedbøger om alle erhverv. Nu har forlagene taget den idé op igen. Og den nye serie her er velegnet, hvis man vil formidle viden om forskellige erhverv til børn. Nutidig og indbydende.