Bøger / faglitteratur til børn

Jeg kender en sangerinde


Beskrivelse


Oskar tager med sin overbo, Sanne, med på teatret hvor hun skal medvirke i en operaforestilling.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2018

af

af

Ole Laursen

d. 21. mar. 2018

Hvordan er det at være operasangerinde? Det får Oskar og læseren et svar på i denne bog, hvor Oskar tager med sin overbo, Sanne, med på teatret hvor hun skal medvirke i en operaforestilling. De 4-7-årige kan lære en masse om at være operasangerinde, og om hvordan man arbejder på et teater.

Bogen er nummer 23 i den lange serie "Læs om jobs" om forskellige jobs. I historien viser Sanne Oskar rundt på teatret, hvor hun arbejder. Vi er med, når der øves på en operaforestilling, når orkestret er ved at øve, ser hvordan der arbejdes bag scenen, er med på udstyrslageret og i sminkerummet. Vi er også med, når Sanne øver sit parti til operaforestillingen. Til slut vises nogle ting fra teatret og hvad de hedder, fx nodestativ, projektør eller cello.

Bogen har den for serien sædvanlige fyldige tekst, og har som i de øvrige en hyggelig billedside med en lang række detaljer at studere på hvert opslag. Enkelte steder bliver sætningerne lidt lange og knudrede. Enkelte ord eller udtryk vil kræve forklaring over for barnet, fx "Kunstfærdigt", "generalprøve" eller "orkesterrepetition".

Der findes på dansk ikke andre billedbøger om at være sanger eller sangerinde. Det nærmeste vi kommer er Niki Dalys Ruby synger blues - en historie om en pige som lærer at synge af en jazz-sangerinde.